Ads Top

Regionalverkehre Start Deutschland GmbH en Arriva Nederland zetten in op synergie

Regionalverkehre Start Deutschland GmbH, kortweg start, heeft de aanbestedingsprocedure voor de Maas-Wupper-Express gewonnen met de gunning op 3 januari 2022.

Voor de werkzaamheden op het Nederlandse deel van deze regionale expreslijn RE 13 heeft start Arriva Nederland als sterke partner aan boord gehaald.

De RE 13 verbindt momenteel Hamm (Nordrhein-Westfalen) via Düsseldorf met Venlo (Nederland) en zal, voordat het traject in 2026 in gebruik wordt genomen, doorgetrokken worden naar het Nederlandse knooppunt Eindhoven. Het hele traject is dan 213,49 kilometer, waarvan bijna een vijfde op Nederlands gebied en met een Nederlandse exploitatie.

In de samenwerking zal Arriva Nederland het Nederlandse deel van de Maas-Wupper-Express exploiteren. Dat wil zeggen dat zij zorgen dat het traject in Nederland uitgevoerd wordt. Dit bevat onder meer het complete dienstregelingsproces, de verkeersleiding en het storings- en calamiteitenmanagement van de lijn. Daarnaast zullen start en Arriva Nederland gezamenlijke activiteiten ondernemen op het gebied van werving en ontwikkeling en opleiden van personeel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.