Ads Top

Provincie Utrecht kiest voor kwaliteitsslag openbaar vervoer

De provincie Utrecht staat aan de vooravond van een omvangrijke opgave: hoe willen we vanaf eind 2025 met het openbaar vervoer de groei van het aantal reizigers en de behoefte aan duizenden extra woningen op een duurzame manier faciliteren?

Om deze kwaliteitsimpuls voor de reizigers te realiseren, overwegen Provinciale Staten meer budget voor het Utrechts openbaar vervoer in te zetten. De extra middelen worden geraamd op 6-12 miljoen euro voor het startjaar 2026 van de nieuwe OV periode.

Provinciale Staten van Utrecht stelden op 11 mei twee belangrijke beleidsrichtlijnen vast die gezamenlijk de pijlers vormen voor de nieuwe concessieperiode van het Utrechts OV in de jaren 2025-2035.

In het OV Netwerkperspectief wordt een doorkijk gegeven op de kansen voor doorgroei van het OV systeem. De Nota van Uitgangspunten laat zien hoe de provincie Utrecht als opdrachtgever het regionaal openbaar vervoer in de nabije toekomst wil aansturen en wat de belangrijkste vertrekpunten zijn bij de nieuwe aanbestedingsronde.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.