Ads Top

Tijdelijke bushalte Recreatieoord Binnenmaas door broedende vogels

 

Broedende vogels in de directe omgeving van het kruispunt N217 / Vrouwe Huisjesweg zijn er de oorzaak van dat de bouw van twee nieuwe bushaltes tot na het broedseizoen wordt uitgesteld. Reizigers van buslijn 167 kunnen vanaf 1 mei gebruikmaken van de tijdelijke bushalte ter hoogte van Recreatieoord Binnenmaas,

De provincie Zuid-Holland gaat bij het kruispunt N217/Vrouwe Huisjesweg 2 bushaltes realiseren. In een straal van 75 meter van de geplande haltes is een aantal vogelnesten aangetroffen, waaronder een buizerdnest. In de wet Natuurbescherming staat dat deze nesten in het broedseizoen beschermd zijn. Het broedseizoen loopt globaal van 15 maart tot 15 juli. Binnen die dagen mag er dus geen verstoring plaatsvinden en kunnen er geen bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Om de broedende vogels niet te verstoren, richt de provincie nu tijdelijke bushaltes in bij recreatieoord Binnenmaas. Na afloop van het broedseizoen start de provincie Zuid-Holland met de realisatie van de nieuwe bushaltes bij het kruispunt N217/Vrouwe Huisjesweg.

Bezoekers van recreatieoord Binnenmaas kunnen gebruik maken van lijn 167. Deze lijn halteert vanaf 1 mei tijdelijk bij het recreatieoord. Wie met lijn 167 reist, kan op busstation Heinenoord overstappen op de andere buslijnen in de Hoeksche Waard en naar Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.