Ads Top

Nieuw OV-Hub Transferium De Punt

De provincie Drenthe heeft plannen om bij de afslag Eelde/Glimmen een nieuwe OV- Hub aan te leggen. Deze nieuwe Hub wordt een OV-knooppunt voor snelle busverbindingen en een locatie waar je over kunt stappen naar andere (duurzame) vervoersvormen. Ook komt er een nieuwe verkeersveilige aansluiting op de A28 bij Eelde.

In de loop der jaren zijn er in de omgeving uiteenlopende beelden ontstaan over wat het plan inhoudt. De provincie Drenthe organiseert daarom op 25 en 27 oktober samen met de gemeente Tynaarlo twee informatiebijeenkomsten.

Het plan voor het transferium kent een lange aanloop. In 2018 en 2019 heeft het bestemmingsplan ter inzage gelegen. De planologische procedure kon door de gemeente Tynaarlo niet worden afgerond. Voor de aanlegfase had de provincie ruimte gereserveerd in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Na de uitspraak van de Raad van State inzake de PAS (2019) was er niet langer zicht op een vergunning en kon het bestemmingsplan niet worden vastgesteld. Sindsdien zijn de (natuur)onderzoeken geactualiseerd en is met een bouwteam onderzocht hoe het transferium stikstofvrij kan worden uitgevoerd (2021).

Foto Hardscarf - Eigen werk 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.