Ads Top

Nieuwe aanpassingen in de dienstregeling NS

NS pastt de dienstregeliong aan. Reizigers krijgen nu te vaak te maken met uitvallende treinen als gevolg van personeelstekort.

Op meerdere trajecten rijden minder treinen in de daluren overdag en op vrijdag de hele dag;
Er rijden minder treinen in de spits.

Om de extra drukte op te vangen, rijdt NS vanaf begin oktober met extra lange treinen tussen Eindhoven en Amsterdam en tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem. Ook rijden er extra treinen tussen Amersfoort Centraal en Zwolle.

Het volledige overzicht van alle wijzigingen is hier te vinden. 

Rover wil dat de staatssecretaris in actie komt in het openbaar vervoer, nu reizigers overal te maken krijgen met ingekrompen dienstregelingen. Bij NS komt daar nog eens bij dat er onnodig te korte treinen rijden, schrijft Rover in een brief aan het Ministerie van IenW.

Rover vraagt om stevig de regie te nemen in het hele OV, omdat reizigers overal te maken krijgen met problemen door ingekrompen dienstregelingen. Rover stelt voor een taskforce op te richten die komt met noodmaatregelen zoals beter afgestemde dienstregelingen zodat de hinder voor reizigers afneemt. Ook zou deze taskforce met plannen voor de langere termijn moeten komen om de reiziger perspectief te bieden. Het problemen samen oplossen is beter dan dat elke vervoerder het wiel opnieuw gaat uitvinden.

Rover maakt zich vooral zorgen om de NS-plannen om volgend jaar flink in de dienstregeling te snijden, terwijl er nu al veel klachten zijn over overvolle treinen. Het meldpunt volle treinen van Rover draait overuren en krijgt meer meldingen te verwerken dan voor de coronacrisis, terwijl tegelijk nog niet alle reizigers zijn teruggekeerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.