Ads Top

Wouter Koolmees aangesteld als president-directeur NS


Wouter Koolmees is per 1 november 2022 de nieuwe president-directeur van NS. Hij wordt op voordracht van de Raad van Commissarissen aangesteld door de aandeelhouder, de minister van Financiën. Wouter Koolmees volgt Marjan Rintel op die 1 juli naar KLM vertrok en sinds die tijd waargenomen wordt door Bert Groenewegen. De aanstelling geldt voor een periode van vier jaar.

Koolmees was van 2017 tot begin 2022 minister van Sociale Zaken. Als minister zorgde hij er tijdens de Coronacrisis voor dat werkgevers hun medewerkers in dienst konden houden door het instellen van de NOW-regeling. Koolmees studeerde economie aan de Universiteit van Utrecht. Vervolgens werkte hij bij het ministerie van Financiën waar hij onder andere hoofd begrotingsbeleid was. Van 2010 tot 2017 zat hij namens D66 in de Tweede Kamer waar hij optrad als financieel specialist.

De Centrale Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de aanstelling van Wouter Koolmees. Koolmees ontvangt een vast jaarsalaris dat past binnen het geaccordeerde beloningsbeleid. Hij ziet, net als de overige leden van de Raad van Bestuur, vrijwillig af van de variabele component in zijn beloning.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.