Ads Top

Perronwerkzaamheden Utrecht Centraal in twee fases

Op station Utrecht Centraal starten vrijdag 30 augustus ingrijpende perronwerkzaamheden. Door veiligheids- en uitvoerbaarheidsredenen kan men een deel van de werkzaamheden niet uitvoeren tijdens de geplande treinvrije periode. De afgelopen weken heeft ProRail intensief gezocht naar haalbare alternatieven om toch alle werkzaamheden uit te voeren.

Tijdens de voorbereiding bleek het oorspronkelijke projectplan niet veilig uitvoerbaar binnen de geplande tijd. Bovendien zijn de beschikbare middelen onvoldoende. Er moet gewerkt worden terwijl station Utrecht Centraal gewoon open is en de treinen rijden. Het was niet mogelijk om veilig te werken binnen de beschikbare tijd en met het aanwezige personeel.

Perron 3 is aan de kant van spoor 5 tijdens de spits een van de drukste perrons van Nederland. ProRail maakt zich zorgen over de drukte. Daarom zet men crowd control in om alles goed te regelen.

De werkzaamheden zoals die oorspronkelijk gepland waren, zijn aangepast. Zo zou in deze negen dagen ook perron 3 verbreed worden en spoor 5 en de bijbehorende bovenleiding verlegd. Deze plannen worden nu niet uitgevoerd.

Wel voert men voorbereidende werkzaamheden uit, die nodig zijn voor het project, zoals de vervanging van een wissel en het inkorten van spoor 4.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.