Ads Top

Arriva mag OV in Limburg verzorgen

Met ingang van december 2016 gaat Arriva voor 15 jaar het openbaar vervoer in Limburg verzorgen. De provincie Limburg heeft dat vandaag, dinsdag 2 juni, bekend gemaakt. De ordergrootte van dit contract is ruim 2 miljard euro. Bij de start van de concessie gaat Arriva met 226 nieuwe bussen rijden. Gedurende de looptijd van de concessie worden 36 nieuwe treinen aangeschaft.

In de afgelopen weken hebben verschillende gesprekken plaatsgevonden met vervoerders Abellio, Arriva en Veolia. Deze gesprekken zijn betrokken in de keuze voor gunning aan Arriva. Ook is er een gesprek geweest met de directie van NS waarbij door de vervoersmaatschappij excuses zijn gemaakt richting Provincie en de reizigers in Limburg. In een latere brief heeft de NS ook laten weten extra energie te zullen steken in projecten die de reis van de reiziger beter maakt en bijdragen aan een herstel van vertrouwen.

Arriva Nederland maakt deel uit van de Arriva Groep, onderdeel van Deutsche Bahn. Arriva is actief in 14 Europese landen. In Nederland verzorgt het bedrijf met 5.000 medewerkers al vervoersdiensten in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland.

De Provincie Limburg betaalt Arriva elk jaar bijna 55,5 miljoen euro voor de bus- en treindiensten. Overigens moet wel nog met het Zweckverband Nahverkehr Rheinland overlegd worden over het treintraject tussen Zuid-Limburg en Aken. De provincie Gelderland is ook akkoord gegaan met de keuze voor Arriva. Besluitvorming in Gelderland is nodig omdat zij concessieverlener zijn voor het gedeelte Nijmegen – Cuijk van de Maaslijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.