Ads Top

Roadmap maakt werk van reizen

Roadmap wil de ideale reisgenoot zijn voor zakelijk verkeer all over the world. En hanteert een eigen roadmap om het beste uit medewerkers te halen – en deze zomer ook uit TU-studenten, tijdens een ‘zomerpracticum-laude’.

“Voor ons begint elke zakelijke trip met een vlucht”, zegt Markus Emmer van Roadmap. “En dan: hoe kom je bij je hotel, waar kun je een auto huren, waar kun je een lekker hapje eten, noem maar op. Vragen waar je met Roadmap een specifiek antwoord op krijgt. Antwoorden op deze vragen vinden we via onze contentleveranciers, zoals Google, Rome2Rio, FourSquare, Uber en Booking.com. Dit bieden we vervolgens aan op het juiste moment en op de juiste tone of voice. Dus als een CEO en een bandpromotor exact dezelfde vlucht boeken, krijgen ze allebei de reisinformatie die voor hen van belang is, maar wel op een tone of voice die bij hen past.”

En dat doet Roadmap succesvol. Ze is actief in 40 landen en biedt op dit moment 23 mensen werk. Vanaf begin deze maand zit Roadmap in Delft, in het voormalige pand van de KvK aan de Phoenixstraat. Emmer: “We zaten in Rotterdam-Zuid, en hebben bewust voor Delft gekozen. Omdat veel Roadmap’ers hier wonen, of in de buurt. Omdat Delft een leuke stad is – we voelden ons meteen thuis hier, Delft Technology Partners heeft ons ook een prettig welkom gegeven en maakt ons wegwijs in kennisstad Delft. En we voelen ons ook thuis omdat hier veel mensen wonen of studeren met wie we graag ‘on the road’ willen. Voor komende zomer zijn bijvoorbeeld TU-studenten welkom voor een ‘zomerpracticum-laude’, om hier vanaf 1 juli in zes weken een smartwatch-reisapplicatie te komen maken.”

Dat is lekker makkelijk: gebruikmaken van de Delftse kennis om half augustus aan de haal te gaan met een nieuwe Roadmap-applicatie. Emmer lacht. “Klopt. Studenten kunnen bij ons werken aan een product dat in 40 landen op de markt komt. De reden is simpel: ik weet wat ik wil, maar ik weet niet hoe. En TU-studenten weten dat wel. Daar heb ik vertrouwen in. Dat is ook de manier waarop we hier gewend zijn te werken – op basis van vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. Bij Roadmap ben je je eigen manager, maak je je eigen keuzes, draag je zelf verantwoordelijkheid voor wat je doet. Ik ben ervan overtuigd dat dat je werk alleen maar leuker maakt, dat je dan met hart voor je zaak en vol passie aan de slag gaat. Zulke mensen hebben we nodig om als bedrijf te blijven bestaan. In het begin is het wel wennen om zo aan de slag te gaan, want we hebben altijd geleerd alles binnen de lijntjes te kleuren. Bij Roadmap hanteren we het credo Think different – denk zélf na, bepaal je eigen vorm en kleur. Fouten? Prima, fouten moet je maken – daar leer je het meest van.”

Leuk gezegd, maar wat heb je er als student zelf aan? “Uiteraard belonen we je goed”, belooft Emmer. “We betalen je, je krijgt een smartwatch, een trip naar Barcelona en je maakt kans op een baan bij Roadmap. En je kunt ervaring opdoen in een werksetting met echte mensen, je kunt zelfstandig, maar wel in een team werken aan een product dat wereldwijd gaat. En aan een product dat je na aan het hart ligt, want we gaan er wel van uit dat je niet alleen alles weet van web- & app-applicaties bouwen, maar ook van reizen houdt en je kunt inleven in de reiziger. Dan ben je welkom om bij ons te leren – en leren wij graag van jou.”


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.