Ads Top

Spoorbouw Uithoflijn officieel gestart

De spoorbouw van de Uithoflijn, de sneltram tussen NS-station Utrecht Centraal en de Uithof, is zaterdag 4 juni officieel gestart. Bestuurders van het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht verrichtten op het bouwterrein vlak achter het WKZ samen met een feestelijke starthandeling. Om de overlast te beperken, zijn de meest ingrijpende werkzaamheden in de zomervakantie gepland.

De Uithoflijn is een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding en kwaliteitsverbetering van duurzaam openbaar vervoer in Utrecht, aldus Lot Van Hooijdonk, wethouder van de gemeente Utrecht. Samen met gedeputeerde Verbeek-Nijhof en bestuurders van de Uithofpartners (UMC Utrecht, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht) startte zij zaterdag 4 juni, op de Dag van de Bouw, officieel de spoorbouw van de Uithoflijn. Frank Miedema, vicevoorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht, zei verheugd te zijn dat de sneltram er komt. “Het is heel belangrijk dat het UMC Utrecht en het WKZ goed bereikbaar zijn. Per dag ontvangen we duizenden mensen. Die aantallen nemen de komende jaren toe. Zo is bijvoorbeeld onlangs de bouw van het Prinses Máxima Centrum gestart.”

Naar verwachting is de Uithoflijn midden 2018 klaar. Met deze sneltram reizen patiënten, bezoekers, medewerkers, onderzoekers en studenten dan in nog geen kwartier van NS-Station Utrecht Centraal naar het UMC Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis of het dan geopende Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. De sneltram zal ieder vier minuten rijden en kan per keer 432 passagiers meenemen. Dat zijn er 8 tot 10 keer zoveel als nu met buslijn 12.

De rails voor de Uithoflijn wordt in de huidige busbaan gelegd. Het werk daarvoor start binnenkort. Omdat er omleidingen kunnen zijn, is het raadzaam een bezoek aan het ziekenhuis ruim te plannen. Het is aan te bevelen voor vertrek de meest actuele informatie te bekijken onder ‘Wegwerkzaamheden Uithoflijn’ bij ‘Contact en Route’. Te verwachte hinder is te vinden op de hinderkaart Uithoflijn, van aannemer BAM.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.