Ads Top

Spoorwegovergang Raadhuisstraat (Tilburg) open voor verkeer

De spoorwegovergang aan de Raadhuisstraat in Berkel-Enschot blijft de komende 2 jaar open voor alle verkeer. De gemeente trekt het besluit in dat ze in het voorjaar 2016 nam om de overgang af te sluiten.

ProRail gaat binnen 2 maanden een verkeerslicht (een zogenoemde ontruimingslicht) bij de overweg plaatsen. Als de Koningsoordlaan tussen de Raadhuisstraat en de Rauwbrakenweg open is, sluit de gemeente de overweg alsnog af voor gemotoriseerd verkeer. Dit is waarschijnlijk eind 2018 het geval. Voor de afsluiting neemt de gemeente een verkeersbesluit.

Tegen het besluit van de gemeente om de overweg af te sluiten werd bezwaar gemaakt. De rechter oordeelde dat de spoorovergang niet afgesloten had mogen worden en weer open moest voor verkeer. De gemeente schakelde een onafhankelijk bureau in om de verkeerssituatie te beoordelen. Dit bureau concludeerde dat afsluiting de beste oplossing is voor de veiligheid als de Koningsoordlaan tussen de Raadhuisstraat en de Rauwbrakenweg klaar is. De overgang blijft dan open voor voetgangers en fietsers. Tot die tijd is het plaatsen van een verkeerslicht (een zogenoemd ontruimingslicht) een goede tussenoplossing.

Omdat er veel bouwverkeer door het dorp rijdt, heeft de gemeente aan de ontwikkelaar die het voormalige klooster aan het verbouwen is, toestemming gegeven om de Koningsoordlaan te gebruiken voor bouwverkeer van en naar het klooster. Verkeersregelaars zorgen dat bouwverkeer op een veilige manier van deze route gebruik maakt

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.