Ads Top

Arriva Zuid-Holland wil met reizigers duizenden bomen planten

Als kersverse partner van Trees for All start vervoerder Arriva in Zuid-Holland met hun programma 'Samen voor Groen'. Daarin kunnen reizigers bomen doneren om hun leefomgeving groener te maken. Tegelijk halen zij zo hun aandeel in de CO2-uitstoot van hun reizen uit de lucht.

Reizen met het openbaar vervoer is natuurlijk al groen. De bussen en treinen van Arriva worden steeds milieuvriendelijker, en het kan volgens de vervoerder nog duurzamer. De directe leefomgeving wordt door het planten van bomen met dit programma groener gemaakt. De helft van alle gedoneerde bomen worden geplant in Nederland, bij voorkeur in de provincie Zuid-Holland. De andere helft op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen.

Met de lancering van het programma start de meerjarige samenwerking met Trees for All. Sjaak de Ligt, directeur Trees for All: "Er verdwijnen wereldwijd tien miljard bomen per jaar, een alarmerend gegeven. Als we voor iedere wereldburger twee bomen planten kunnen we 's werelds bossen weer herstellen. Het is heel bemoedigend dat bedrijven als Arriva zich hiervoor willen inzetten. We hopen dat heel veel reizigers met deze originele actie gaan meedoen!"

Mensen kunnen op twee manieren meedoen met Samen voor Groen. Via de website arriva.nl/samenvoorgroen kan men een speciaal gratis busabonnement afsluiten. Hiermee sparen zij bijna onopgemerkt voor bomen; voor slechts een halve cent per reiskilometer extra. Daarnaast is het ook mogelijk via dezelfde website een donatie te doen. Voor iedere 10 euro komen er weer twee bomen bij.

Voor de lancering van dit programma gaat Arriva voor elk van hun 1.376 medewerkers alvast één boom doneren. 'Een mooier startschot voor de samenwerking kunnen we ons niet wensen', aldus de Ligt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.