Ads Top

Connexxion en Provincie Zeeland tekenen samenwerkingsverklaring

Transparantie, eerlijkheid naar elkaar toe en de kwaliteit van het OV hoog houden. Geen holle woorden, maar concrete afspraken tussen Connexxion en de Provincie Zeeland. Op 2 september werd hiervoor een samenwerkingsverklaring ondertekend door Bart Schmeink en Eric van Eijndhoven (Connexxion) en Harry van der Maas, Gedeputeerde bij de Provincie Zeeland.

In de samenwerkingsverklaring staat hoe Connexxion en de Provincie met elkaar invulling geven aan samenwerking in de komende jaren. Pauline Wortel, manager commercie in regio West: “De overeenkomst moet vooral duidelijkheid geven over wat we van elkaar mogen verwachten. Er staat in wat de doelstellingen zijn voor de concessie, hoe vaak en op welke manier we overleggen en evalueren. Maar ook hoe we handelen wanneer er problemen zijn en welke gedragsregels voor beide partijen gelden. Door de verklaring officieel te ondertekenen, laten Connexxion en de Provincie zien dat ze ernaar streven deze beloftes aan elkaar na te komen.”

De concessie Zeeland ging in op december 2014. Komt deze verklaring niet een beetje laat? Pauline: “De concessie Zeeland heeft een ontzettend korte implementatieperiode gehad (er was een langslepende bezwaarprocedure door Syntus, red.). Het eerste half jaar hebben we nog veel veranderingen moeten doorvoeren. Het laatste jaar zijn we in Zeeland in rustiger vaarwater gekomen en worden we positief beoordeeld door de reiziger. De concessie Zeeland kreeg in de OV-Klantenbarometer een algemeen rapportcijfer van een 7,3 en scoorde hoger dan landelijk op materieel en OV-chipkaartgebruik. We hebben nu dus een mooie basis gelegd voor verdere ontwikkeling van de komende acht jaar. Met deze samenwerkingsverklaring staan alle neuzen dezelfde kant op en kunnen we verder werken aan betaalbaar en toekomst vast openbaar vervoer!”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.