Ads Top

Metamorfose stationsgebied Driebergen-Zeist gestart

Files bij de spoorovergang, overvolle fietsenstallingen en een chronisch tekort aan parkeerplekken. Redenen om het stationsgebied van Driebergen-Zeist de komende jaren volledig te vernieuwen. Op vrijdagmiddag 16 september werd op feestelijke wijze het startsignaal gegeven voor de bouw van dit nieuwe stationsgebied wat in 2020 geheel vernieuwd is.

De overweg van de Hoofdstraat vormt al jaren een knelpunt in het stationsgebied. In het stationsgebied moeten auto's vaak lang wachten voor deze overweg. Dat gaat veranderen. Er komt een onderdoorgang onder het spoor en de omliggende wegen en fietspaden worden aangepast.

Bovendien verdubbelt ProRail het spoor bij het station, zodat er ruimte ontstaat voor meer treinverkeer. De stad- en streekbussen krijgen nieuwe haltes, er komt een parkeergarage en een ondergrondse fietsenkelder. Het nieuwe station wordt zoveel mogelijk energieneutraal, onder meer door zonnepanelen op de perronkappen. De metamorfose van het hele gebied moet in 2020 klaar zijn. Driebergen-Zeist heeft dan een mooi, veilig en gebruiksvriendelijk stationsgebied dat klaar is voor de toekomst.

De bijeenkomst vond plaats in Vierdaelen, het projectkantoor van BAM en ProRail gedurende de bouw van het stationsgebied. BAM lichtte kort toe wat zij gaan bouwen en hun visie op de aanpak van de bouw. Aanwezigen kregen alvast een preview van het toekomstig projectkantoor en er was een kleine expositie van stationsgebied Driebergen-Zeist. Hier kon men op zwart-wit-foto’s het station Driebergen-Zeist van weleer bekijken, de maquette van het toekomstige pand bezichtigen net als artist impressions van de nieuw te bouwen stationssituatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.