Ads Top

2016: meer nieuwe treinen, hogere klanttevredenheid

2016 was het jaar waarin NS 791 miljoen investeerde om de groei van het aantal reizigers mogelijk te maken. NS bracht nieuwe Sprinters op het spoor en startte een nieuwe dienstregeling, waarbij dagelijks 150 extra treinen gingen rijden. In de spits steeg het aantal afgelegde reizigerskilometers met 2,7 procent.

De komende jaren investeert NS zo’n 3 miljard, onder andere in nieuwe en verbeterde treinen. Roger van Boxtel (president-directeur van NS): “We reizen in Nederland steeds meer. Het verkeer op de weg en het spoor zal enorm toenemen. De hamvraag is, hoe blijft Nederland aantrekkelijk en bereikbaar? Ons land heeft dringend behoefte aan een toekomstvisie op mobiliteit. Er zijn miljardeninvesteringen nodig om te kunnen blijven voorzien in de stijgende vervoersbehoefte en om te zorgen dat we concurrerend blijven. Zonder die investeringen loopt Nederland vast: op het spoor én op de weg. Hier ligt een belangrijke uitdaging voor een nieuw kabinet.”

Onder het motto De reiziger op 1,2, en 3 presenteerde NS vorig jaar haar strategie 2016-2019. NS kiest daarin voor drie kernactiviteiten: de prestaties op het hoofdrailnet en de HSL, stations van wereldklasse en de deur-tot-deurreis.

De tevredenheid van de reiziger groeide in 2016: het klantoordeel over het reizen over het hoofdrailnet ging omhoog van 74% naar 77%. Reizigers kwamen vaker op tijd aan: de punctualiteit steeg van 91% naar 91,3%. Door diverse maatregelen, konden we meer treinen rijden en bleef de vervoerscapaciteit - ondanks het groeiende aantal reizigers - gelijk (98,7%).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.