Ads Top

Nieuw station in Driebergen-Zeist

In maart start ProRail met de vernieuwing van stationsgebied Driebergen-Zeist. Een ingrijpende operatie, ook voor de omgeving. Daarom informeert ProRail belangstellenden op donderdagavond 16 februari over het ontwerp, de bouw, de te verwachten hinder en de planning.

Files bij de spoorovergang, overvolle fietsstallingen en een te kort aan parkeerplekken. Belangrijke redenen om het stationsgebied Driebergen-Zeist flink aan te pakken. De Hoofdstraat loopt straks via een onderdoorgang onder het spoor door. Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt een compacte OV-knoop, waar al het verkeer goed doorstroomt.

De Hoofdstraat wordt verbreed én gaat straks onder de sporen door. De spoorwegovergang in de Odijkerweg wordt opgeheven. Daarmee behoort het fileprobleem straks tot het verleden.

Het nieuwe station wordt zoveel mogelijk energieneutraal. Daarom voorziet ProRail de perronkappen van zonnepanelen. De bomen rondom het station worden waar mogelijk verplaatst of gecompenseerd door het planten van nieuwe bomen. Het station Driebergen-Zeist is bovendien een belangrijke entree tot het Nationaal park Utrechtse Heuvelrug en van ‘De Stichtse Lustwarande’.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.