Ads Top

Bouw station Waddinxveen Triangel officieel van start

Waddinxveen krijgt een nieuw station: Waddinxveen Triangel. De bestaande wijk Zuidplas, de nieuwe wijk Park Triangel en bedrijventerrein Coenecoop worden daardoor vanaf 2018 per trein bereikbaar. Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland, wethouder Kees de Jong van Waddinxveen en regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail gaven vrijdag 27 januari het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe station. 

De provincie Zuid-Holland, ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Gouda werken gezamenlijk aan de kwaliteitsverbetering van de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda. Naast station Waddinxveen Triangel komt er nog een nieuw station: Boskoop Snijdelwijk. Vanaf het najaar van 2017 wordt het aantal treinen op de lijn verdubbeld van 2 naar 4 per uur op werkdagen overdag. Reizigers kunnen in het voorjaar van 2018 opstappen op het nieuwe station in Waddinxveen. In totaal investeren Rijk, provincie en regio € 110 miljoen in de lijn.

Met de komst van station Waddinxveen Triangel worden de bestaande woonwijk Zuidplas, de nog deels in aanbouw zijnde woonwijk Park Triangel (2700 woningen) en het bestaande bedrijventerrein Coenecoop straks goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Onder het spoor bouwt ProRail een fiets- en voetgangerstunnel die het station makkelijk bereikbaar maakt en zorgt voor betere fietsverbindingen in Waddinxveen. De gemeente Waddinxveen realiseert aan de kant van de nieuwe woonwijk Park Triangel een stationsplein met fietsenstallingen en parkeerplaatsen, aansluitend op de aanleg van de nieuwe wijk. De omgeving van de 2 bestaande stations in Waddinxveen wordt ook aangepakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.