Ads Top

Amvest blaast Stationsplein Eindhoven nieuw leven in

De gemeente Eindhoven heeft het plan ‘District E’ van belegger en ontwikkelaar Amvest gekozen voor herontwikkeling van de Stationsomgeving Zuidplein. Het Stationsplein verandert van een versnipperd plein met weinig uitstraling naar een spectaculair verblijfsgebied voor wonen, werken, uitgaan en recreëren, waarvoor Brainport Eindhoven model staat. Donderdag 15 juni presenteerde de gemeente Eindhoven vastgoedontwikkelaar en belegger Amvest als winnaar van de tender Ontwikkeling Stationsomgeving Zuidplein.

Met haar plan ‘District E’ overtuigde belegger en ontwikkelaar Amvest een brede groep van beoordelaars op de onderdelen ruimtelijk en programmatisch ontwerp, gebiedsvisie, het aandeel sociale woningbouw, de interactie met de stad en het grondbod. Het plan is ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company in samenwerking met ZUS (Zones Urbaines Sensibles). In de groep beoordelaars zaten naast deskundigen ook vele belanghebbenden, zoals omwonenden, ondernemers en diverse instanties. Naast Amvest dongen ook Hurks Vastgoedontwikkeling en gebiedsontwikkelaar BPD mee in de tender.

Wethouder Staf Depla roemde alle drie de plannen: “Ze waren stuk voor stuk kwalitatief van een hoogstaand niveau. Er viel echt wat te kiezen. Je zou bijna drie van dit soort locaties in de stad willen hebben.” Directeur gebiedsontwikkeling Heleen Aarts van Amvest toonde zich “geweldig trots en blij dat we de dynamiek van Eindhoven gestalte kunnen geven op deze belangrijke plek. De steun en ideeën van heel veel partners en inwoners bij de voorbereiding heeft ons initiatief extra kracht gegeven. We verbinden ons voor lange tijd aan deze plek als ontwikkelaar en belegger.”

Amvest oogstte waardering met het ontwerp van drie torens die in de onderbouw tal van publieksfuncties en ontmoetings- en presentatieruimtes voor de Brainport-industrie herbergen, een nieuwe publiektrekker voor de binnenstad. Lof was er ook voor de aansluiting op de omgeving, de visie op het gebied en de inrichting van de ruimte tussen de Bijenkorf en The Student Hotel. Daarnaast scoorde het plan zeer goed op de wijze van interactie met de stad in zowel de bouwfase alsook de fase na ingebruikname. Alle drie de plannen onderscheiden zich als zeer duurzaam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.