Ads Top

Twentse vervoerders starten met nieuwe regeling Regiotaxi

Met ingang van 1 juli kunnen inwoners van Enschede die geen Regiotaxipas hebben geen gebruik meer maken van de Regiotaxi Twente. Vanaf dat moment is namelijk de nieuwe maatwerkvoorziening vervoer van kracht. Daarmee is de Regiotaxi alleen nog maar beschikbaar voor mensen die een Regiotaxipas hebben.

De gemeente Enschede heeft voor leerlingenvervoer, vervoer van mensen met een Regiotaxipas en vervoer van en naar dagbesteding nieuwe contracten afgesloten met Brookhuis Taxivervoer. De Regiotaxi als openbaar vervoer is niet meer opgenomen in de nieuwe contracten met de vervoerder. Inwoners zonder Regiotaxipas die wel eens gebruik maken van de regiotaxi moeten daarvoor een alternatief zoeken. Reizen met de Regiotaxi zonder taxipas is vanaf 1 juli 2017 niet meer mogelijk.
Gefaseerde invoer nieuwe regeling vervoer

Brookhuis Taxivervoer blijft in Enschede rijden als Regiotaxi. Vanaf 1 augustus, gaan zij ook het leerlingenvervoer overnemen en vanaf 1 januari 2018 het vervoer van en naar de dagbesteding.
De inwoners met een Regiotaxipas hebben inmiddels allemaal een brief ontvangen. Meer informatie over de nieuwe regeling Regiotaxi is te vinden op www.regiotaxitwente.nl. Het telefoonnummer blijft 0900 – 1814. De leerlingen die gebruik maken van leerlingenvervoer worden voor het nieuwe schooljaar geïnformeerd. Inwoners die een indicatie vervoer dagbesteding hebben, krijgen voor 1 januari 2018 informatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.