Ads Top

Bijdrage aan Stadsbusjes

De stichting Gastvrij ’ s-Hertogenbosch heeft een plan voor gratis vervoer in de binnenstad voor inwoners en bezoekers. De stichting verzorgt de organisatie, planning en uitvoering van de stadsbusjes. Ze hebben een vaste kern van 30 vrijwilligers.

De gemeente geeft  47.287 euro om als proef te kunnen starten. Het doel is dat de stichting de stadsbusjes na de proef blijvend kan laten rijden met ondersteuning van ondernemers, donaties en met reclame op de bus.   

“Mensen organiseren steeds meer zelf en vragen de overheid om ruimte om hun plannen uit te voeren. Ze regelen veel zelf of met hulp van anderen. De rol van de gemeente is om inwoners te helpen om plannen van de grond te tillen. Initiatieven zoals die van de Stadsbusjes komen van enthousiaste vrijwilligers! Wat wil je als stadsbestuur nog meer.” aldus wethouder Kagie.

Het Maatschappelijk Initiatieven Fonds geeft een kans aan vernieuwende dienstverlening op sociaal gebied voor en door bewoners. Het draagt bij aan de vernieuwing van het aanbod op het terrein van zorg, welzijn, hulp en ondersteuning. Meer informatie over dit fonds? Zie hiervoor de website van de gemeente: www.s-hertogenbosch.nl/subsidies onder “Maatschappelijk Initiatieven Fonds”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.