Ads Top

45 miljoen voor bereikbaarheid regio Utrecht

Provincie Utrecht, gemeente Utrecht en de Rijksoverheid stellen gezamenlijk 45 miljoen euro beschikbaar als eerste stap om de bereikbaarheid van Utrecht Science Park (USP) en de grote woningbouwlocaties in de stad te verbeteren. De overheden werken aan een pakket kortetermijnmaatregelen waardoor reizigers eenvoudiger en sneller naar Utrecht Science Park kunnen reizen.

Gedacht wordt aan snelle busverbindingen waarmee reizigers vanaf stations Overvecht en Lunetten direct naar Utrecht Science Park kunnen reizen en niet meer via station Utrecht Centraal. Ook onderzoekt de regio verbeteringen van de fietsverbindingen tussen de stations Bunnik en Bilthoven en Utrecht Science Park, een snellere busverbinding van Utrecht Science Park naar Zeist en verbeteringen van het fietsnetwerk in de stad en in de regio. Deze maatregelen zijn nodig om fiets en OV aantrekkelijker te maken en de druk op de autowegen te verminderen.

De investering van 45 miljoen is onderdeel van een groter pakket van middellangetermijnmaatregelen van ongeveer 200 miljoen euro, waarvoor de overheden in de komende jaren financiering zoeken. Dit pakket moet naast bereikbaarheid van de grote werklocaties ook huidige grootschalige woningbouw in de stad en regio Utrecht mogelijk maken en Utrecht Centraal als nationaal knooppunt verder ontlasten. Op lange termijn zijn meer investeringen in de regio nodig om deze bereikbaar te houden Over het tweede pakket aan investeringen in de regio gaan de overheden in 2019 afspraken maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.