Ads Top

Provincie Zuid-Holland sommeert de vervoerder veer Maassluis-Rozenburg

De afgelopen maanden hebben AquaSwets en de provincie regelmatig contact met elkaar gehad over de exploitatie van de veerdienst Maassluis-Rozenburg. De verwachting van de vervoerder AquaSwets was dat het autoveer eind januari 2023 weer zou varen.

Tot op heden slaagt de vervoerder er onvoldoende in om duidelijkheid te scheppen over wanneer het autoveer weer in gebruik wordt genomen. De provincie Zuid-Holland vindt de ontstane situatie in Rozenburg-Maassluis niet langer acceptabel en sommeert daarom de vervoerder nu om binnen vierweken te zorgen voor ten minste één veerpont voor auto’s, die de overeengekomen dienstregeling vaart.

De provincie Zuid-Holland is van mening dat vervoerder AquaSwets tekortschiet in de exploitatie van de veerdienst Maassluis-Rozenburg. Meerdere verplichtingen worden niet nagekomen, waaronder de inzet van tenminste één autoveer. Zeker zolang de Maasdeltatunnel nog niet in gebruik is, is het noodzakelijk dat automobilisten gebruik kunnen maken van de veerdienst Maassluis-Rozenburg. Het inzetten van alleen een fiets/voet veer voldoet voor hen niet. In haar sommatie stelt de provincie Zuid-Holland vervoerder AquaSwets B.V. daarom in gebreke en eist dat:

Het fiets- voetveer ‘De Otter’ vaart op dit moment vanaf een ponton bij EIC Mainport Rotterdam dat zo’n 2 kilometer is verwijderd van de veerstoep in Rozenburg, hetgeen niet ideaal is voor de reizigers. De vervoerder werkt er hard aan om de situatie te verbeteren, door het ponton te verplaatsen naar een locatie naast de bestaande veerstoep. Hiervoor is de vervoerder met verschillende partijen in overleg die de benodigde werkzaamheden uit moeten voeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.