Ads Top

Vrijdag en volgende week stakingen regionaal vervoer

Vandaag en volgende week wordt er gestaakt in het regionale openbaar vervoer. Er wordt in ieder geval vrijdag gestaakt in de regio’s Twente, Achterhoek en Rivierenland en maandag in Dordrecht. Voor volgende week donderdag en vrijdag staan ook stakingen gepland, details daarvan worden later bekend gemaakt.

De stakingen zijn het gevolg van het uitblijven van nieuwe cao’s. In het regionale openbaar vervoer zijn dat er twee. De cao Streekvervoer geldt voor bedrijven die of alleen met bussen of met alleen treinen rijden en onder de cao Multimodaal vallen bedrijven die zowel bussen als treinen hebben. De stakingen van aanstaande vrijdag en volgende week maandag gaan over die laatste cao.

Over de cao Streekvervoer wordt begin volgende week nog onderhandeld, maar als er dan geen resultaat is, leggen medewerkers donderdag 19 en vrijdag 20 januari landelijk het werk neer. De kans is groot dat dan ook medewerkers meestaken die onder de cao Multimodaal vallen.

Bij beide cao’s willen de medewerkers dat de lonen automatisch meestijgen met de inflatie en dat er maatregelen genomen worden om de werkdruk en daarmee het ziekteverzuim van 20 procent te verlagen. Om dat te bereiken moeten onder andere meer mensen een vast contract krijgen en de roosters verbeteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.