Ads Top

Goedkoop, veilig openbaar vervoer van deur tot deur: gCab Zuidoost

foto: Auke VanderHoek
Bewoners in Amsterdam Zuidoost hebben behoefte aan openbaar vervoer van deur tot deur. Vanaf vrijdag 18 oktober is dat mogelijk: gCabs Zuidoost, goedkoop, veilig en goed voor het milieu.
De behoefte aan goedkoop openbaar vervoer in Amsterdam Zuidoost van huis naar markt, kerk of een evenement is groot. In deze behoefte wordt met het huidige openbaar vervoer niet voorzien. Bus en metro stoppen niet voor de deur maar op dreven vaak honderden meters van de voordeur van de bewoner. Met veel boodschappen of bij slecht weer is dit niet fijn.
Urwin Vyent, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer: “Ik ben blij dat we bewoners van Zuidoost nu eindelijk kunnen bieden waar zij behoefte hebben. Betaalbaar, betrouwbaar en veilig vervoer van deur tot deur. Ik ben ervan overtuigd dat Zuidoost over een paar jaar groen ziet van de gCabs.
Begin volgend jaar start een leerwerktraject met baangarantie waarbij werklozen ervaring kunnen opdoen als chauffeurs. Tjeerd Herrema, portefeuillehouder Arbeidsmarkt en Economie:”Het gaat om ongeveer 60 vacatures die we kunnen vullen. Dat past uitstekend in ons plan om de komende periode 300 werkzoekenden in Zuidoost aan een opleiding met baangarantie te helpen.”
De gCabs staan bij metro- en treinstations in Amsterdam Zuidoost, maar kunnen ook onderweg aangehouden worden of gereserveerd via 088 0121011.
De prijs voor een rit in een gCab is laag: in Zuidoost betaalt een passagier voor een rit tot twee kilometer € 2,50 en in Zuidoost maximaal € 5. Het is ook veilig. De chauffeurs zijn opgeleid voor hun vak en de gCabs voldoen aan alle veiligheidseisen. Er is gekozen voor elektrisch vervoer omdat dit vervoermiddel geen fijnstof en roet uitstoot. De proef met de gCabs duurt drie jaar. Het is de bedoeling dat er in 2015 dertig gCabs in Zuidoost rijden. Stadsregio Amsterdam en stadsdeel Zuidoost dragen financieel bij aan de proef.

1 opmerking:

  1. Airport Taxi

    Bent u op zoek naar een Schiphol-taxi en een goedkope taxi naar de luchthaven van Amsterdam?Taxi Amsterdam-020 bieden de beste goedkope taxi service in Nederland. Contacteer ons nu! +31 64 444 4087

    to get more - https://taxiamsterdam-020.com/diensten/

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.