Ads Top

Symposium over spoorbrug bij Ravenstein

Discussieer mee over de enkelsporige spoorbrug bij Ravenstein op 23 oktober in het gemeentehuis te Oss. De Rover-afdelingen Brabant en Gelderland organiseren die middag een symposium over de spoorbrug. Hiermee hoopt Rover betrokkenen te overtuigen dat spoorverdubbeling op de brug noodzakelijk is. Belangstellenden zijn welkom om gratis deel te nemen.
Om in de toekomst meer treinen tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch te kunnen laten rijden is spoorverdubbeling op de brug bij Ravenstein nodig, meent Rover. De Rover-afdelingen Brabant en Gelderland vrezen dat de brug als bottleneck werkt voor frequentieverhogingen. Door het enkelspoor werken vertragingen als een sneeuwbaleffect door op treinen in de tegengestelde richting, waardoor reizigers in 's-Hertogenbosch en Nijmegen nu al te maken krijgen met een onbetrouwbare overstap.
Rover signaleert dat belanghebbenden zoals de provincie en gemeentes geen actie ondernemen en wil de mensen daarom bijeenbrengen. Sprekers van de gemeente Oss, Prorail, NS, provincies en Rijkswaterstaat krijgen de kans hun licht op de zaak te laten schijnen. Samen met binnenvaart- en belangenorganisaties gaan zij deze middag in gesprek over de spoorbrug.
Ook meepraten? Het symposium is vanaf 14:00 uur toegankelijk. Er geldt wel vol = vol, dus vooraf aanmelden via www.rover.nl/ravenstein is noodzakelijk. Meepraten op afstand kan ook via de hashtag #spoorbrug.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.