Ads Top

ProRail vernieuwt sporen en wissels in Heerlen

ProRail gaat komend weekend sporen en wissels vernieuwen in Heerlen. Hierdoor is er het hele weekend geen treinverkeer mogelijk van en naar Heerlen en rijden er bussen. Rondom Heerlen worden dit najaar grote delen van het spoor vernieuwd. Ingrijpend voor de reiziger, maar nodig om te zorgen dat de treinen veilig en comfortabel over het spoor kunnen blijven rijden.
In totaal worden er dit najaar 6 kilometer spoor en 35 wissels vernieuwd. De grootste slag wordt gemaakt in de herfstvakantie. Er is dan 10 dagen lang geen treinverkeer mogelijk van en naar Heerlen in alle richtingen. Ook wordt deze periode deels benut voor het project Heerlen Maankwartier. Er is bewust gekozen voor de vakantieperiode omdat er dan minder mensen met de trein reizen. De werkzaamheden starten op donderdag 10 oktober om 23:00 uur en duren tot maandagochtend 21 oktober 07:00 uur.
Aansluitend op de herfstvakantie zou er ook gewerkt worden, van maandag 21 tot en met zondag 3 november, aan het spoor tussen Heerlen en Aachen HBF. Deze werkzaamheden van DB-Netze zijn vervallen en hebben geen gevolgen meer voor het treinverkeer.
In het weekend van 5 oktober en van 11 t/m 20 oktober is geen treinverkeer mogelijk van en naar Heerlen in alle richtingen. Reizigers wordt geadviseerd zich vooraf te informeren over de gevolgen hiervan voor hun reis en of een deel van de reis met de bus moet worden afgelegd. Vanaf 10 dagen van tevoren is een reis te plannen op www.ns.nl of via de NS reisplanner Xtra app. Het advies is om kort van tevoren te plannen in verband met eventuele wijzigingen.
Reizigers zullen de komende periode worden geïnformeerd door vervoerders NS en Veolia door middel van het uitdelen van v-cards en flyers en het ophangen van banieren op stations.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.