Ads Top

Investering in verbetering spoor Amsterdam

Staatssecretaris Wilma Mansveld heeft samen met de Noord-Hollandse gedeputeerde Elisabeth Post afgesproken € 431 miljoen te investeren in verbetering van het spoor in Amsterdam. Het geld gaat onder andere naar het verbeteren van het Centraal Station. Daar worden perrons en toegangen verbreed, zodat reizigers makkelijker kunnen in- en uitstappen en de toegang tot de sporen wordt verbeterd.

De maatregelen in Amsterdam moeten de kwaliteit en capaciteit van het station en spoor vergroten. Niet alleen worden de perrons verbreed, ook wordt de oosttunnel onder het station verbreed, komen er roltrappen in en wordt de spaghetti van sporen ontward.

Daarnaast wordt de spoorbrug aan de oostkant van het station vervangen. Hierdoor is het mogelijk om meer treinen te laten rijden naar Utrecht, Eindhoven en tussen Schiphol en Lelystad. Tegelijk moet goederenvervoer mogelijk blijven naar het Amsterdamse havengebied en IJmuiden. Ook wordt voor reizigers een overstap op het station en naar bus, tram en metro, sneller en comfortabeler.
Naast Amsterdam worden ook elders in Nederland verbeteringsmaatregelen genomen. In totaal gaat het om een bedrag van € 1,1 miljard.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.