Ads Top

Goed voorbereid op reis tijdens Pinksterweekend

Van zaterdag 7 juni tot en met maandag 9 juni werkt ProRail aan het spoor in de regio Utrecht en Gouda. Door deze spoorvernieuwing geldt dit weekend een aangepaste dienstregeling voor reizigers op met name de trajecten rondom Gouda en Utrecht. Door de aangepaste dienstregeling moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd. Er rijden minder treinen, op een deel van het traject rijden bussen in plaats van treinen of moeten zij reizen via een andere route. NS adviseert reizigers om zich voor vertrek goed te informeren over de reismogelijkheden via ns.nl/treinverkeerutrecht en de Reisplanner Xtra.

ProRail werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan meer ruimte voor het treinverkeer en minder verstoringen op Utrecht Centraal. Komend weekend worden de eerste stappen gezet van deze spoorvernieuwing rond Utrecht. Na ontvlechting van de ‘spaghetti’ van sporen op Utrecht Centraal worden vaste routes voor het treinverkeer door het station aangelegd. Op Utrecht Centraal wordt bovendien een nieuw perron gebouwd met twee extra sporen. Vanaf eind 2016 kunnen er meer treinen rijden.

Tussen Gouda – Woerden, Gouda – Alphen aan den Rijn en tussen Gouda - Zoetermeer Oost rijden het hele weekend bussen in plaats van treinen. Op de andere trajecten geldt iedere dag van dit weekend een andere aangepaste dienstregeling. Dit om zoveel mogelijk treinen te kunnen laten rijden en de hinder voor de reizigers zoveel als mogelijk te beperken.

Het is belangrijk dat reizigers zich vooraf goed informeren over de gevolgen voor hun reis. De Reisplanner Xtra en ns.nl/treinverkeerutrecht geven 10 dagen vooraf een reisadvies op maat. Ook worden reizigers geadviseerd om kort voor vertrek de actuele reisinformatie te checken. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 – 30 minuten.

Om reizigers onderweg te assisteren zetten NS en ProRail extra medewerkers in op de stations.

De werkzaamheden rondom Utrecht worden zoveel mogelijk gecombineerd en uitgevoerd op de meest rustige tijdstippen: ’s nachts en in het weekend. Rond station Utrecht Centraal wordt dit jaar vrijwel ieder weekend aan het spoor gewerkt. Aanzienlijke hinder is te verwachten in het Pinksterweekend en in de zomervakantie in de maand augustus. Middenin de zomervakantie, wanneer alle regio’s in Nederland zomervakantie hebben, wordt 9 dagen achter elkaar gewerkt. ProRail en NS nemen alle mogelijke maatregelen om de overlast voor de reizigers tot een minimum te beperken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.