Ads Top

CDA: veiligheid NS-personeel staat voorop

Het CDA wil dat er meer tempo wordt gemaakt met de uitvoering van eerder gemaakte afspraken om NS-personeel beter te beveiligen. Zo is er nog steeds geen sprake van dubbele bemensing op avond- en nachttreinen; nog steeds zijn niet alle camera’s geplaatst in de treinen en op de kleine en middelgrote stations; de proef met bodycams is nog niet afgerond, laat staan dat bodycams toegepast worden; nog steeds zijn niet alle poortjes op de stations gesloten; en ook de invoering van een stationsverbod voor bepaalde agressieve personen is nog niet afgerond.

CDA woordvoerder Martijn van Helvert: “De veiligheid van onze mensen moet altijd voorop staan, ik vind het ongelofelijk dat na de gemaakte afspraken het nog steeds ontbreekt aan de uitvoering. Het NS-personeel is hier de dupe van. Daarom verzoek ik de regering om spoed te maken met de integrale aanpak van veiligheid van het NS-personeel, en te zorgen dat al deze maatregelen per 1 april 2016 in werking zijn getreden.”

Daarnaast verzoekt het CDA de regering een overleg te organiseren tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en alle openbaar vervoeraanbieders, over de agressie tegen OV-personeel. Overleg hierover vindt nu gescheiden plaats, niet met alle vervoerders tegelijk. Bij een integraal overleg met alle betrokken partijen kan er een uitwisseling plaatsvinden van kennis en ervaring op het gebied van agressie tegen het personeel. Een motie met dat verzoek aan de regering werd vandaag ingediend door CDA woordvoerder Martijn van Helvert.

Van Helvert: “Het probleem van mishandeling van OV-personeel is niet alleen een probleem van NS maar van alle vervoerders, dus ook bij de regionale spoorbedrijven, in de bus, metro en tram. De NS hebben ongeveer net zoveel personeelsleden als de gezamenlijke regionale vervoerders samen, elk ongeveer 25.000. Ook in dat opzicht is er dus alle belang om de overleggen te combineren en zo samenwerking te versterken.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.