Ads Top

Syntus presenteert plannen aan provincie Utrecht

Op 11 december 2016 start de nieuwe concessieperiode voor openbaar busvervoer in de provincie Utrecht. Maandag presenteerde Syntus haar aanbod voor de busconcessie ‘Streekvervoer provincie Utrecht en stadsvervoer Amersfoort’ voor Provinciale Staten. Cees Anker, algemeen directeur van Syntus: “We hebben met veel enthousiasme en inzet gewerkt aan een scherp en compleet voorstel voor dit gebied, waar de reiziger zeker van gaat profiteren. We gaan op dezelfde wijze verder met de voorbereiding.”

Gedeputeerde Verbeek-Nijhof van de provincie Utrecht is erg blij met het aanbod: “Syntus heeft in de plannen een hoog ambitieniveau neergelegd. Bereikbare kernen, veilig en schoon vervoer zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Ik heb er alle vertrouwen in dat Syntus dit ook waar gaat maken in onze provincie.”

Alle kernen die nu openbaar vervoer hebben, behouden dat ook in de nieuwe situatie. Maar er is meer én het is beter. Zo gaat het aantal ritten in de spits beduidend omhoog, tot een verdubbeling van het aanbod op bepaalde lijnen. Ook het nachtvervoer wordt verder uitgebreid. Bovendien zijn toeristische trekpleisters zoals het Nationaal Militair Museum en het Henschotermeer straks prima per OV te bereiken.

Daarnaast gaat de reiziger erop vooruit met duurzame en comfortabele bussen. Syntus gaat met een compleet nieuwe busvloot rijden, waaronder een aantal elektrische zero-emissiebussen en hybride bussen. De dieselbussen voldoen aan de strengste emissienorm Euro 6. Ook bieden we nieuwe mogelijkheden om reizigers te informeren over hun reis, zijn er nieuwe abonnementsvormen voorzien en is het straks mogelijk contactloos te betalen. Kortom: Syntus zorgt voor sterke verbindingen in de provincie Utrecht. In ieder opzicht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.