Ads Top

Vernieuwd station Putten moet Veluwe bereikbaar houden

Woensdag 20 januari heeft gedeputeerde Michiel Scheffer het vernieuwde station in Putten geopend. Samen met wethouder Roelof Koekkoek, Ineke van Gent (NS) en Jan Mulder (Prorail) deelde hij een ouderwetse koek-en-zopie met chocolademelk en snert voor de reizigers en omwonenden uit.

In augustus 2015 is een begin gemaakt met de herinrichting van het station in Putten. Het aantal fietsparkeerplaatsen is verdubbeld, zodat er plaats is voor 952 fietsen, er zijn 8 OV-fietsen te huren en de toegang tot het station voor minder validen is verbeterd. Er is een nieuw stationsplein en een ‘kiss & ride’ plek ingericht voor de reiziger. De werkzaamheden zijn in december 2015 afgerond.

Provincie Gelderland heeft ruim € 1 miljoen bijgedragen aan de herinrichting. Gedeputeerde Scheffer: 'Het vernieuwde station Putten is één van de poorten naar de Veluwe. Een belangrijke schakel in het toeristisch netwerk. Het moet de Veluwe bereikbaar houden voor werkenden en toeristen. Meer bezoekers, meer groei, meer banen!  Station Putten is klaar voor de toekomst.'
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.