Ads Top

Fietsen in Leiden wordt steeds leuker

Op dinsdag 26 januari is de winnaar van de Facebookcampagne 'Win een flinke fiets' bekendgemaakt. Het 'Bakfietsbruidspaar' haalde 884 stemmen binnen en mocht een nieuwe fiets uitkiezen in fietsenwinkel Huisman. Wethouder Robert Strijk overhandigde de prijs en liet en passant weten dat het fietsen in, naar en vanuit Leiden steeds sneller, veiliger, makkelijker en leuker wordt.

Met de campagne Flink Fietsen wil de gemeente Leiden iedereen stimuleren om nog vaker op de fiets te stappen. Niet alleen voor korte ritjes naar de stad of om boodschappen doen, maar ook voor de vaak wat langere afstand naar het werk. Flink Fietsen draagt namelijk bij aan een schonere lucht en aan een betere bereikbaarheid van de (binnen)stad.  

"De gemeente Leiden werkt hard om het fietsnetwerk in en rond Leiden te verbeteren", liet Robert Strijk weten voordat hij de prijs overhandigde. "Er worden de komende jaren nieuwe snelfietsroutes en recreatieve routes aangelegd, de hoofdroutes naar en in het centrum worden verbeterd, de belangrijkste fietsongevallenlocaties worden aangepast en de fietsparkeervoorzieningen in het centrum, het stationsgebied en de wijk worden verbeterd. Daarnaast stimuleert de gemeente ook het elektrisch fietsen. Genoeg redenen dus om flink te gaan fietsen," aldus de wethouder. 

Op de Facebookpagina van Flink Fietsen kon iedereen de afgelopen maanden een foto van zichzelf als flinke fietser plaatsen en daarbij een tekstje schrijven met de reden waarom men zichzelf een flinke fietser vindt. Vervolgens werd er gestemd. De twee finalisten wisten uiteindelijk meer dan 1700 stemmen te verzamelen. Daarvoor hadden zij de hele Leidse regio actie gevoerd. De fiets is beschikbaar gesteld door fietsenwinkel Huisman.  

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.