Ads Top

Verbreed fietspad Soestduinen-Den Dolder geopend

Het fietspad tussen Soestduinen en Den Dolder langs de spoorverbinding Amersfoort-Utrecht is weer open. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het herstel en verbreding van het fietspad. Het resultaat is een nieuw betonpad van 3 meter breed.

Behalve de verbreding van dit fietspad is ook het half verharde fietspad over het ecoduct Op Hees vervangen door een betonpad. De werkzaamheden zijn zo goed als afgerond. Komend voorjaar wordt nog belijning aangebracht.

De gemeente Soest heeft voor de verbetering van dit fietspad gebruik gemaakt van de subsidieregeling Uitvoeringsverordening subsidie Actieplan fiets en veiligheid gemeentelijke infrastructuur 2015-2018. Deze provinciale subsidieregeling is een uitwerking van het Mobiliteitsplan 2015-2018 waarmee de provincie, in samenwerking met gemeenten, het hoofdfietsroutenetwerk sneller, veiliger en comfortabeler wil maken in haar provincie. ProRail heeft een financiële bijdrage geleverd voor het fietspad over het ecoduct.

Het stukje fietspad dat nu door Soest is opgeknapt, maakt deel uit van de fietsroute Amersfoort – Utrecht. Met de aanpak en verbreding van het fietspad loopt de gemeente Soest vooruit op het plan om een snelle fietsverbinding te realiseren tussen Amersfoort en Utrecht. Voor dit plan zijn provincie en gemeenten ambtelijk met elkaar in overleg om tot een definitief traject te komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.