Ads Top

Gedeputeerde Bieze opent openbaar toilet station Duiven

Op 25 januari 2016 opende gedeputeerde Conny Bieze de eerste van een reeks toiletten die geplaatst worden op Gelderse treinstations. Dit is een initiatief van de provincie op verzoek van reizigers.

ProRail, NS Stations en de provincie werken nauw samen bij de realisatie van de toiletten. Tijdens de opening werd de samenwerking bekrachtigd door het aansnijden van een taart. Gedeputeerde Bieze: 'Voor de provincie Gelderland is dit een nieuw traject. De goede samenwerking met ProRail en NS Stations heeft in Duiven geresulteerd in het eerste van in totaal 22 toiletten. Daar zijn we trots op.'

Provincie, ProRail en NS Stations realiseren gezamenlijk toiletvoorzieningen op of dichtbij de regionale treinstations van Gelderland. De toiletten zijn niet alleen bestemd voor de reizigers maar ook voor fietsers, wandelaars, taxichauffeurs en iedere voorbijganger. Zo worden dit echte dorpstoiletten. De toiletten worden veilig, toegankelijk én comfortabel.

Aan de inrichting en aan de vormgeving van de toiletten wordt veel aandacht besteed. Ieder toilet krijgt een eigen thema. Het toilet in Duiven heeft aan de binnenkant van de deur een gedicht met een afbeelding uit de Betuwe. De andere toiletten krijgen weer andere afbeeldingen en gedichten. Willem Gunneman bekend van 'Een wagen vol verhalen' van TV Gelderland schreef de gedichten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.