Ads Top

Dennis Huisman benoemd tot bijzonder hoogleraar Openbaar Vervoer Optimalisatie

Per 1 maart 2016 is dr. Dennis Huisman benoemd tot bijzonder hoogleraar Openbaar Vervoer Optimalisatie bij Erasmus School of Economics vanwege het Erasmus Trustfonds. Met zijn onderzoek richt hij zich op kwantitatieve methoden om het openbaar vervoer verder te verbeteren.

Bij openbaar vervoer optimalisatie gaat het om het toepassen van kwantitatieve methoden om het openbaar vervoer verder te verbeteren. Dennis Huisman zal zich in zijn onderzoek concentreren op het verbeteren van de kostenefficiency, het vergroten van de betrouwbaarheid van het reizen en het verbeteren van aansluitingen tussen vervoerders en vervoersmodaliteiten. Daarmee moeten reizigers sneller en betrouwbaarder van deur-tot-deur worden vervoerd.

Het vakgebied van de Operations Research ontwikkelt zich steeds verder door toenemende rekenkracht van de computers en de grotere beschikbaarheid van data (bijvoorbeeld vanuit de OV-chipkaart). Als gevolg daarvan is het steeds beter mogelijk om ook real-time beslissingen te ondersteunen door middel van optimalisatie, waar dat in het verleden beperkt bleef tot de planningsfase. NS gebruikt een aantal van deze technieken al in de praktijk.

Met de nieuwe leerstoel (omvang 0,4 fte) breidt Erasmus School of Economics de huidige activiteiten op het gebied van openbaar vervoer optimalisatie uit en versterkt ze ook daarmee haar reputatie op dit vlak. Huisman combineert zijn aanstelling als bijzonder hoogleraar met zijn werk voor de NS. Daar bekleedt hij de part-time positie van Expertise Manager Logistieke Processen binnen de afdeling Proceskwaliteit & Innovatie

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.