Ads Top

Stappover App primeur voor busreizigers in regio IJsselmond

Busreizigers in OV Regio IJsselmond kunnen met de speciale Stappover App zelf een aansluiting regelen van de ene op de andere bus, zonder tussenkomst van chauffeur en verkeersleiding.

Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel en gedeputeerde Arie Stuivenberg van de provincie Flevoland introduceerden de landelijke primeur voor de concessie IJsselmond op 25 februari 2016 in Kampen.

De gedeputeerden zijn enthousiast over de app. Zij namen de proef op de som door in Kampen een rit te maken met lijn 143 en via de App de overstap te maken naar lijn 11.

Zeker in de concessie IJsselmond, waar diverse buslijnen eenmaal per uur rijden, verbetert de app de kwaliteit van het openbaar vervoer. De Stappover App kan net het verschil maken tussen het realiseren van een aansluiting of het missen ervan. Bij een overstap wacht de aansluitende bus maximaal 4 minuten.

Vooralsnog kunnen alleen reizigers in de concessie IJsselmond de app gebruiken. De busmaatschappij OV Regio IJsselmond, een dochterbedrijf van Connexxion, rijdt in opdracht van de provincies Overijssel en Flevoland. Het vervoersgebied bestaat uit het streekbusvervoer in het gebied Noordwest-Overijssel (Kampen, Genemuiden en Steenwijk) en Flevoland (Noordoostpolder, Urk, Oost Flevoland en Zeewolde).

De verwachting is dat moederbedrijf Connexxion de App nog dit jaar zal introduceren in de regio’s Eindhoven en Arnhem/Nijmegen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.