Ads Top

Informatie avond over buslijn 197

De provincie Zuid-Holland organiseert samen met gemeente Krimpenerwaard een informatieavond over buslijn 197 van Gouda naar Schoonhoven. Deze wordt opgewaardeerd tot R-net verbinding. De route van lijn 197 verandert en de drukste haltes worden vervangen door R-net haltes. Met ingang van december 2017 wordt de busrit van Gouda naar Schoonhoven daardoor zo’n 10 minuten korter.

Als voorbereiding op de plannen voor lijn 197 heeft de provincie met veel betrokkenen gesproken, zoals reizigers, bedrijven en scholen. Uit de gesprekken is gebleken dat veel behoefte bestaat aan een snelle verbinding tussen Gouda en Schoonhoven. Dit sloot goed aan bij de uitgangspunten van de provincie voor de R-net verbinding. Tevens zijn andere naar voren gebrachte wensen en ideeën zoveel mogelijk in de plannen verwerkt, waaronder het ontwerp voor de halte.

De lijn krijgt een kortere route, geheel over de provinciale weg. Vanwege de gewenste snelheid stoppen de R-net bussen alleen nog op de drukkere haltes en doen zij andere haltes niet meer aan. Hierdoor vermindert de reistijd met tien minuten. Het eindpunt in Schoonhoven verhuist van Thiendenland naar de veerpont. Vooral ’s avonds en in het weekeinde gaan de bussen vaker en later rijden. De aansluitingen op onder meer bus 195/295 naar Utrecht en Rotterdam en de veerdienst Schoonhoven – Gelkenes verbeteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.