Ads Top

Minder treinen van en naar Schiphol

ProRail vernieuwt het spoor rond Schiphol om de luchthaven ook in de toekomst goed bereikbaar te houden voor het groeiend aantal treinreizigers. De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 november. Op maandag 14 november om 5.00 uur wordt het treinverkeer weer hervat. Dit betekent dat er in het weekend geen treinverkeer mogelijk is tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk/Duivendrecht-Diemen Zuid/ Amsterdam Bijlmer Arena. NS zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. Extra reistijd bedraagt tussen 15 en 30 minuten. Tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam rijden er wel treinen. NS adviseert reizigers om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Op de stations wordt extra servicepersoneel ingezet om reizigers te assisteren. Op station Schiphol en Amsterdam Sloterdijk ondersteunen kruiers op zaterdag en zondag reizigers bij het dragen van hun bagage.

Reizigers kunnen gebruikmaken van de NS-bussen op vertoon van hun NS-vervoerbewijs. Dat kan zowel met papieren kaartjes als met een OV-chipkaart. Stappen zij met een OV-chipkaart over van de trein op de NS-bus of andersom, dan hoeven ze niet apart in en uit te checken.

Voor actuele reisinformatie en reisadviezen kunnen reizigers terecht op www.ns.nl/treinverkeerschiphol of eenmaal onderweg op m.ns.nl. Ook kunnen zij de Reisplanner Xtra app downloaden. Voor een persoonlijk reisadvies zijn onze servicemedewerkers op het station beschikbaar.

Over een lengte van 8 kilometer heeft ProRail het spoor tussen Duivendrecht en Riekerpolder/Schiphol verdubbeld, van twee naar vier sporen. Vanaf 11 december kunnen daardoor twee extra Intercity's per uur rijden tussen Schiphol en Almere. Komend weekend verricht ProRail afrondende werkzaamheden aan het spoor.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project OV SAAL (Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad), dat wordt gefinancierd door het ministerie van IenM. Doel van OV SAAL is meer capaciteit op het spoor en veilig en snel treinverkeer in de noordelijke Randstad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.