Ads Top

Nieuw landelijke deelfietssysteem HelloVelo start in Amsterdam

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar duurzaam deelvervoer introduceert HelloVelo een eenvoudig en betaalbaar fietsdeelsysteem, waarbij Nederlanders zonder abonnement of pasje overal via hun smartphone hun fiets kunnen oppikken en afleveren. Het is het eerste openbare systeem ter wereld dat niet afhankelijk is van subsidie of reclame.

HelloVelo gaat begin 2017 van start in Amsterdam, waar op tientallen bestaande locaties en stallingen langs de Zuid As, de RAI, de universiteiten, het centrum en verschillende stations ophaal- en afleverpunten worden ingericht. Daarna wordt het systeem in diverse andere grote steden en uiteindelijk in heel Nederland uitgerold.

Bij het openbare fietsdeelsysteem kunnen reizigers met hun smartphone hun reis plannen, de fiets reserveren, betalen en het slot openen. Dat is mogelijk dankzij de samenwerking van drie partijen. Mobilock levert de innovatieve fietssloten, die met een app op de smartphone geopend kunnen worden. GoAbout, de enige multimodale reisplanner van Nederland, levert de app en de website waarop klanten hun reis kunnen plannen en de fietsen kunnen boeken en betalen. De zeventien fietsenwinkels van Het Zwarte Fietsenplan - de grootste fietsverhuurder van Amsterdam - zorgen voor de deelfietsen, robuuste en stevige tranporter modellen. Zo creëren de drie een smart variant van het bekende witte fietsenplan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.