Ads Top

Rotterdamse Hofbogen in de verkoop

De Hofbogen – waarover tot 2010 treinen tussen Rotterdam en Den Haag reden – staat in de verkoop. ProRail verkoopt het dak, Hofbogen BV het gebouw met winkeltjes eronder. ProRail heeft vanaf begin vorig jaar hard gewerkt om het dak verkoopklaar te krijgen. Zo zijn spoorstaven, spoorgrind, bovenleidingsportalen en dwarsliggers weggehaald en is het dak lekdicht gemaakt.

In 1908 werden Rotterdam en Scheveningen per spoor aan elkaar verbonden. Een eeuw lang reden er treinen tussen Rotterdam en Den Haag over de Hofbogen; de zogenoemde 'Hofpleinlijn'. Daarna gaven woningcorporaties Vestia en Havensteder het monumentale bouwwerk een tweede leven. Tegenwoordig vind je er tal van hippe winkels, koffiezaken en restaurants.

In 2006 kochten woningcorporaties Vestia en Havensteder (samen Hofbogen BV) de boogruimten onder het verwaarloosde viaduct. ‘Het doel van de aankoop was om het viaduct in oude glorie te herstellen en daarmee actief bij te dragen aan de kwaliteit van de omliggende wijken. De bogen zijn vervolgens verhuurd aan Rotterdamse ondernemers, veelal binnen de ambachtelijke maakindustrie. Het oorspronkelijke doel is grotendeels bereikt en daarom wordt de Hofbogen nu verkocht. Voor de huurders blijft de huurovereenkomst met bijbehorende voorwaarden hetzelfde. Alle rechten en plichten blijven behouden en de ondernemers kunnen in de Hofbogen blijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.