Ads Top

Consumenten kunnen nu ook e-bike leasen

Als eerste in Nederland start de Consumentenbond met het E-bikecollectief. Voor een vast bedrag per maand kunnen consumenten een nieuwe elektrische fiets leasen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de accu, verzekeringen of onderhoud.

Consumenten die een nieuwe e-bike willen kopen, kunnen opzien tegen de hoge aanschafkosten. Ook het verzekeren van een elektrische fiets tegen schade en diefstal is prijzig. Vooral in grote steden betalen e-bikebezitters al gauw honderden euro’s per jaar voor een fietsverzekering.

Nadelen van het aanschaffen van een e-bike zijn ook het onderhoud, dat vaak alleen door specialistische fietsenmakers kan worden gedaan, en de beperkte levensduur van de accu.

Met het E-bike collectief wil de Consumentenbond deze drempels wegnemen. Een nieuwe elektrische fiets leasen kan voor minimaal 39 euro en maximaal 84 euro per maand, inclusief verzekering, service, onderhoud en verlengde garantie op de accu gedurende de hele leaseperiode.

Het collectief biedt keuze uit 11 modellen, met een voor-, midden- of achtermotor. Op termijn hoopt de Consumentenbond ook bakfietsen, mountainbikes en speed pedelecs aan te kunnen bieden. Geïnteresseerden hoeven geen lid te zijn van de Consumentenbond om gebruik te maken van het collectief.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.