Ads Top

Start bouw fietsenstallingen station Tilburg

In Tilburg is onlangs officieel het startschot gegeven voor de bouw van twee fietsenstallingen aan weerszijde van het station. Daarmee komt er voldoende stallingsruimte voor zo’n 7500 fietsen.

De noordelijke stalling biedt plaats aan 3900 fietsen. Aan de centrumzijde komt een stalling met plek voor 3400 fietsen en deze zal gereed zijn in 2021. Daarnaast staan er verdeeld over de beide stallingen zo’n 200 OV-fietsen om te huren. Het ontwerp van beide stallingen is van architectenbureau Cepezed en voldoet aan de hoogste eisen. In de stallingen komen rolbanden voor gebruiksgemak en verdeeld over beide stallingen staan zo’n 200 OV-fietsen om te huren.

Reizigers die met de fiets naar het station gaan, kunnen straks hun fiets de eerste 24 uur gratis parkeren. Beide stallingen worden permanent bewaakt en zijn voorzien van OV-fietsen. Daarnaast zit er in één van de stallingen straks ook een Fiets en Serviceruimte voor kleine reparaties. De totale investeringskosten bedragen circa 20 miljoen euro. Dat geld is afkomstig van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant. Als de stallingen straks klaar zijn, gaat NS deze exploiteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.