Ads Top

Fietsenstalling op station Amsterdam Amstel geopend

In de fietsenstalling op station Amsterdam Amstel hangen digitale informatieschermen waarop staat waar én hoeveel parkeerplekken beschikbaar zijn. Dit helpt fietsers om snel en makkelijk hun weg in de stalling te kunnen vinden. Vanaf juli is er een nieuwe trap in de stalling naar de centrale stationshal. Daar kunnen reizigers eenvoudig overstappen op trein, bus of tram.

De ingang van de nieuwe fietsenstalling is verplaatst naar het Julianaplein. Zowel de entree, de glazen schuifdeuren, als de aankleding van de hal van de fietsenstalling sluiten aan bij het historische, monumentale karakter van het Amstelstation. Dat station opende in 1939 haar deuren, precies tachtig jaar geleden dus. Inmiddels telt Amsterdam 11 stations.

Ook beschikt de stalling op het Amstelstation over ruim 300 OV-fietsen. Naast een bewaakte fietsenstalling beschikt het station ook over 2.400 onbewaakte fietsparkeerplekken aan de Goudriaanstraat. Het geheel vernieuwde station biedt straks plaats aan ongeveer 5.700 parkeerplaatsen voor fietsen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.