Ads Top

Vanaf 11 mei vijf weekenden geen treinverkeer Amsterdam Zuid en RAI

Vanaf dit weekend starten de werkzaamheden rond de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. ProRail start binnen Zuidasdok o.a. met de bouw van de Brittenpassage, de nieuwe stationspassage. Daardoor rijden er vijf weekenden op zaterdag en zondag geen treinen op het traject naar Schiphol vanuit Almere/Amersfoort/Utrecht vv. Reizigers van en naar Schiphol kunnen omreizen via station Amsterdam Centraal. Reizigers tussen station Amsterdam Zuid - Bijlmer ArenA/Diemen Zuid kunnen gebruik maken van een aantal metrolijnen. NS adviseert reizigers kort voor vertrek de NS Reisplanner of NS app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd van circa 15 tot 30 minuten. Dit is in het reisadvies opgenomen.

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in de komende vijf weekenden (11 mei t/m 10 juni) niet mogelijk. In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag weer conform dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer.

Reisadvies
•Afhankelijk van traject en/of tijdstip van reizen maken reizigers gebruik van omreisroutes, metro's 50 en 53 en/of vervangende NS-bus. In de NS-bussen en metro's 50 en 53 (langs Zuidas) is het NS-vervoerbewijs geldig.
•In deze weekenden vallen ook diverse grote evenementen. Op de omliggende trajecten is daar in de lengte van treinen rekening mee gehouden.
•Op de zondagen 12 en 19 mei tot ca 12.30 uur rijden er NS-bussen ipv treinen op het traject Duivendrecht-Weesp.
•In het weekend van 18 en 19 mei rijden minder treinen tussen Amsterdam Centraal-Schiphol. Overige treinen worden verlengd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.