Ads Top

Goede herstart treinverkeer Arnhem – Winterswijk

De werkzaamheden aan het dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam en het vernieuwen van het spoor tussen Didam en Wehl zijn volgens plan verlopen. Na meerdere testritten rijden de treinen tussen Arnhem en Winterswijk vanaf maandagochtend 12 augustus 2019 over het vernieuwde traject weer volgens dienstregeling.

Provincie Gelderland werkt aan het verbeteren van de spoorlijn samen met gemeenten Zevenaar, Montferland en Doetinchem, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en vervoerders Abellio, Arriva en Breng. Treinen kunnen door de spoorverdubbeling en de vernieuwing sneller rijden en de voertuigen kunnen elkaar tussen Zevenaar en Didam passeren. Dit zorgt voor minder reistijd, minder kans op storingen en meer overstaptijd voor reizigers op station Arnhem naar de rest van Nederland. Met als resultaat een betere dienstregeling op het traject Arnhem-Winterswijk.

Sinds begin 2019 werkt Strukton Rail aan de verbeteringen van het spoor. Met grote werkzaamheden tijdens de 18-daagse treinvrije periode tussen 25 juli en 11 augustus 2019. Dag en nacht werkten honderden medewerkers met zwaar materiaal aan het spoor. Het weekend voordat het dubbelspoor in gebruik werd genomen zijn diverse testritten gemaakt. De eerste dagen dat het spoor in gebruik is, houdt ProRail extra hulptroepen paraat om bij een storing snel in te kunnen grijpen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.