Ads Top

Megaklus Naarden-Bussum afgerond


ProRail, NS en aannemers Dura Vermeer en K. Dekker kregen maandagochtend bij het station veel complimenten van wethouder Eijbersen van gemeente Gooise Meren. De ruim drie weken durende klus aan het spoor en station Naarden-Bussum vergde een jarenlange voorbereiding en is prachtig op tijd afgerond.

Het wordt steeds drukker op het Nederlandse spoor. Om ruimte te maken voor meer en snellere treinen moet ProRail het spoor zo efficiënt mogelijk inrichten. Na de werkzaamheden bij Naarden-Bussum kunnen treinen harder rijden, 130 kilometer per uur in plaats van 80. Dat levert forse tijdwinst op.

Het spoor, de seinen en de bovenleiding zijn vernieuwd. Een groot aantal wissels is verwijderd. Er liggen nu geen vijf maar twee sporen bij station Naarden-Bussum, de overwegen zijn daardoor veiliger. Er ligt een nieuwe onderdoorgang onder het spoor bij het Naardermeer, heel handig voor wandelaars en fietsers, die er over een paar maanden gebruik van kunnen maken. Voor dieren zijn nieuwe faunapassages aangelegd, zodat ook zij het spoor veilig kunnen oversteken.

Het monumentale station Naarden-Bussum maakt ProRail beter toegankelijk. Doordat het emplacement is verdwenen en het aantal sporen is teruggebracht van vijf naar twee is er ruimte om aan de westkant een nieuwe toegang tot het station te maken. Zo kunnen reizigers makkelijker en sneller de perrons of de uitgangen bereiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.