Ads Top

167.000 elektrische steps in Nederland


Bijna 3% van de Nederlanders is in het bezit van een licht elektrisch voertuig zoals een scooter, step of skateboard. Veruit het grootste deel hiervan bezit een elektrische step. Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.400 Nederlanders.

In heel Nederland rijden inmiddels 363.000 licht elektrische voertuigen rond. Daarbij zijn e-bikes niet meegeteld. Bijna de helft daarvan bestaat uit elektrische steps (47%). Dit komt neer op bijna 167.000 exemplaren. Elektrische scooters pakken een kwart (26%) van de markt.
De top drie wordt compleet gemaakt door personal transporters. Bezitters van licht elektrische voertuigen zijn vaak man, 18 tot 34 jaar oud en hebben een minimum tot modaal inkomen.

Twee procent van de Nederlanders gaat nog voor het einde van het jaar een licht elektrisch voertuig aanschaffen. Dit komt neer op 286.000 LEV’s. Dit brengt het totaal op bijna 650.000 stuks. Het merendeel gaat voor een elektrische scooter. Zo’n 25% schaft een elektrische step aan en 13% kiest voor een hoverboard. Potentiële kopers zijn het vaakst mannen tussen de 18 en 34 jaar met een inkomen minder dan of gelijk aan het minimum inkomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.