Ads Top

19-23 augustus: werkzaamheden station Amsterdam Zuid


Van donderdagavond 19 augustus tot maandagochtend 23 augustus veroorzaken werkzaamheden bij station Amsterdam Zuid hinder. Er is onder meer beperkt trein- en metroverkeer.

Tussen 19 augustus 20.00 uur en 23.00 augustus 05.00 uur werkt men aan een tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid – de Brittenpassage. Men schuift dan twee delen van het dak voor deze passage op hun plek.

De werkzaamheden beginnen op donderdagavond 19 augustus om 20.00 uur. Vanaf dat tijdstip rijden er minder treinen. Vanaf vrijdagochtend 20 augustus rijden er eveneens minder metro’s. Treinen en metro’s rijden weer normaal vanaf maandagochtend 23 augustus.

Ook ander verkeer ondervindt de gevolgen van de werkzaamheden. De oostkant van de Parnassusweg (de stad in) is in dezelfde periode gesloten op het stuk tussen de Gustav Mahlerlaan en de Strawinskylaan. Deze afsluiting duurt van donderdagavond 19 augustus om 22.00 uur tot maandagochtend 23 augustus om 05.00 uur. Het autoverkeer wordt omgeleid via de De Boelelaan, Beethovenstraat en Strawinskylaan. Fietsers en voetgangers moeten oversteken. Daarnaast is er een omleidingsroute voor voetgangers die via de Claude Debussylaan door de Minervapassage van het station loopt. Bussen en trams blijven gewoon rijden. En de A10 Zuid blijft gewoon open.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.