Ads Top

Uitzonderlijke dienstregeling voor Formule 1-weekend


Van 3 tot en met 5 september vindt de eerste F1 Dutch Grand Prix (DGP) na 36 jaar plaats op het circuit van Zandvoort. Gedurende deze dagen zullen er veel racefans naar Zandvoort reizen, waarvan een aanzienlijk deel per trein.

Daarom rijdt NS tijdens dit lange weekend iedere dag vanaf circa 7.30 uur - 22.00 uur ongeveer iedere vijf minuten een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee.

Het is uitzonderlijk dat NS op deze locatie zoveel treinen per uur rijdt. Station Zandvoort aan Zee ligt aan het einde van een traject met twee sporen. Op een normale dag rijden er twee treinen per uur. Dit weekend krijgt station Zandvoort aan Zee met bijna 10x zoveel reizigers voor een keer de omvang van station ‘s-Hertogenbosch.

Tussen Amsterdam en Zandvoort rijdt NS met Sprinters op maximale lengte voorzien van brede deuren en een gelijkvloerse instap, waardoor reizigers snel kunnen in- en uitstappen. Op iedere trein zitten twee machinisten (één voor en één achter) en een conducteur. Zodat treinen na aankomst snel weer kunnen vertrekken.

De nieuwe perrons op station Zandvoort en een tijdelijke extra trap op station Haarlem, gerealiseerd door ProRail, helpen bij een goede scheiding tussen in- en uitstappende reizigers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.