Ads Top

Inwoners Valkenburg geïnformeerd over busbaan Valkenhorst


Inwoners van Valkenburg geïnformeerd over de busbaan langs de N206 en het nieuwe fiets- en voetgangers viaduct ter hoogte van de Oude Broekweg.

Om ervoor te zorgen dat ook de toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Valkenhorst (Katwijk) vanaf eind 2024 snel en comfortabel met het openbaar vervoer kunnen reizen, werken provincie Zuid-Holland en gemeente Katwijk samen aan de doorontwikkeling van de R-net corridor Leiden-Katwijk-Noordwijk.

De provincie Zuid-Holland en gemeente Katwijk organiseerden op 15 juli een informatiebijeenkomst voor inwoners van Valkenburg over de toekomstige busbaan langs de N206 en het nieuwe fiets- en voetgangers viaduct ter hoogte van de Oude Broekweg.

Tijdens de informatiebijeenkomst werd gesproken over de planning en het participatieproces rondom de busbaan en bushaltes langs de N206 bij Valkenhorst én het nieuwe fiets- en voetgangers viaduct ter hoogte van de Oude Broekweg. Dit viaduct zal ook een belangrijke rol gaan spelen voor de toegankelijkheid van de R-net halte die op die locatie gepland is.

De gemeente Katwijk vindt het belangrijk om naast de 2 nieuwe viaducten over de Ir. G. Tjalmaweg/N206, die als onderdeel van de RijnlandRoute(verwijst naar een andere website) worden aangelegd, ook een viaduct voor langzaam verkeer ter hoogte van de Oude Broekweg te realiseren. De gemeente heeft de provincie gevraagd de realisatie van dit viaduct mee te nemen bij de aanleg van de busbaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.